وضعیت نامناسب راه ها به دلیل کمبود اعتبار است

رییس سازمان راهداری درباره چرایی عدم به سازی، لکه گیری و ترمیم به موقع چاله آسفالت راه ها که موجب گلایه مردم شده است، گفت: نزدیک به ۲۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای نگهداری ۲۹۰ هزار کیلومتر راه های کشور نیاز است، اما فقط ۱۰ درصد این رقم به دست سازمان راهداری می رسد.

به گزارش روز شنبه اگزیم‌نیوز، این روزها که همه به دنبال یافتن سهم مقصر در افزایش تصادفات رانندگی هستند نمی‌توان از وضعیت جاده‌ها چشم پوشی کرد.

براساس یافته‌های یک پژوهش، خستگی و خواب‌آلودگی راننده تا ۷۵ درصد، آسفالت نامناسب تا ۵۷ درصد، عرض کم جاده حدود ۵۲ درصد و عدم تفکیک وسایل نقلیه سبک و سنگین در جاده تا ۴۸ درصد، مه آلود و گردوغباری بودن هوا نیز به همین مقدار و در نهایت قوس و پیچ و خم‌های پی‌درپی با ۴۴ درصد بیشترین اثر سوء را بر رانندگی دارد. در این میان مسوولیت بخش مهمی از آمار بالای تلفات جاده‌ای به کیفیت راه‌ها و نظارت‌های جاده‌ای برمی‌گردد؛ مساله‌ای که در کنار خطاهای انسانی جاده‌های بی‌بازگشتی را برای مسافران رقم می‌زند.

گلایه‌های مردم از وضعیت جاده‌ها که اتفاقا مربوط به شهرستان‌های دور از پایتخت هم نیست و بخش زیادی از آن مربوط به راه های ورودی و خروجی به استان تهران می‌شود، نیز افزایش یافته است. رسیدگی به راه های اطراف تهران زیر سایه سنگین نام پایتخت پنهان مانده و فقر زیادی را از لحاظ ایمنی و به سازی آسفالت متحمل شده است. همین حالا مردم شهرستان‌های تهران از جمله شهریار، رباط کریم، اسلامشهر، اندیشه و غیره که در نزدیکی پایتخت زندگی و روزانه مسافت طولانی را برای ورود به پایتخت طی می‌کنند، هم از وضعیت نامناسب آسفالت گلایه دارند.

در همین راستا رییس سازمان راهداری امروز (شنبه) درباره دلیل محرومیت راه ها به ویژه در استان تهران، گفت: برای نگهداری راه ها با مشکل تامین اعتبار مواجه هستیم و فقط ۱۰ درصد اعتبار مورد نیاز برای نگهداری راه ها را در اختیار داریم.

«داریوش امانی» مدعی است: نزدیک به ۲۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای نگهداری راه های کشور که ۲۹۰ هزار کیلومتر است نیاز داریم، اما فقط ۱۰ درصد این رقم دست سازمان راهداری را می گیرد.

به گفته وی، براساس شاخص‌های استاندار جهانی سالیانه چهار تا ۶ درصد قیمت روز یک کیلومتر راه را برای نرخ استهلاک هزینه می‌کنند، اما به دلیل کسری اعتبارات این رقم در ایران هزینه نمی‌شود.

رییس سازمان راهداری در پاسخ به این پرسش که راهداری یک دهه است عنوان می‌کند پول نگهداری راه را نداریم و این موضوع را بهانه عدم به سازی، لکه گیری و ترمیم به موقع آسفالت می‌کند اما در مقابل اعلام می شود ۹۰ درصد بودجه حمل و نقل به بخش راه اختصاص می‌یابد، توضیح داد: چندین سال است به دنبال تامین اعتبارات کافی هستیم و با مجلس شورای اسلامی هم رایزنی کرده‌ایم، در قانون برنامه هفتم احکامی آورده شده است که بتوانیم بحث کمبود نقدینگی و بودجه را حل کنیم.

امانی در پاسخ به این سوال که چرا از درآمدهای سازمان راهداری برای نگهداری راه ها هزینه نمی‌شود؟ گفت: همه ۲۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نگهداری راه ها از درآمدهای سازمان راهداری تامین می شود.

کد خبر 65920

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 8 =